אתרים מומלצים לבדיקת נכסים ואזורים בארה"ב

מעוניינים להשקיע בנדל"ן בארה"ב? להשקעה נבונה בארה"ב יש פוטנציאל רווחיות גדול, היא מאפשרת שילוב מצוין של עלית ערך ותשואה ניכרת. ביצוע החלטה מושכלת בנוגע להשקעה היא כזו שהתקבלה על בסיס ידע ובדיקות. בארה"ב ישנו שפע של מידע פתוח ונגיש לכל; צריך רק לדעת איך ומה לחפש והיכן. ריכזנו עבורכם מגוון אתרי אינטרנט שיעזרו לכם לקבל מידע אמין ובלתי תלוי על האזורים ונכסים בארה"ב.

באתר זה ניתן לקבל מידע אודות האוכלוסייה באותה עיר או מדינה אותה אנחנו מעוניינים לבדוק. כמו כן ניתן לראות נתונים לגבי פשיעה, תעסוקה לפי סקטורים, רמות אבטלה רמות השכלה, מזג אוויר ואף שמות נפוצים בעיר.

אל האתר >>

אתר מידע השייך ללשכת המסחר האמריקאית ומספק פרופיל כללי ושלל סטטיסטיקות איכותיות ורלוונטיות על מדינות וערים בארה"ב. למשל גיל האוכלוסייה הממוצע, מוצא, צפיפות (מספר תושבים למ"ר), הכנסה ממוצעת למשק בית, השכלה, מחזיקים בביטוח בריאות, אחוזי אבטלה, מספר אנשים מתחת לקו העוני, וכמובן – מה המחיר הממוצע לדירה, מה מחירי השכירות, מספר הבתים בבעלות ואפילו גובה תשלומי המשכנתא. ניתן להגיע לפירוט גבוה יותר, שמפלח גם את סוג האוכלוסייה לפי גילאים, ארצות מוצא, נפשות למשק בית וכדומה.

אל האתר >>

מדד קייס שילר case shiler של חברה standard &poor's החל להתפרסם בינואר 1987 ונחשב מאז למדד החשוב והנחשב ביותר על ידי הציבור האמריקאי, בכל הקשור לניתוח שוק הנדל"ן והערכת ערך הנכסים בשוק. המדד העיקרי של קייס שילר הוא מדד 20 הערים המובילות בארה"ב. אך חברת סטנדרט אנד פורס מוציאה גם מדדים נוספים, דוגמת מדד מחירי נכסים של 20 מטרופולינים נפרדים בארה"ב. המדד נותן פירוט מלא של נתוני נכסים, השוואה לאורך רבעונים ושנים וכן פרשנויות וניתוחים של כלכלנים מומחים. את כל זה תמצאו באתר הזה.

אל האתר >>

האתר Zillow.com מרכז נתונים על מבנים למגורים ברחבי ארה"ב ונותן מידע ותחושה לגבי המחירים של הנכסים והשכירויות באזור. אם זאת, יש לזכור שלא תמיד המידע שמופיע באתר הוא מדויק. למשל, האתר אינו מפרט את מצבו של הנכס שנמכר ולכן מומלץ להשוות בין נכסים דומים באותו אזור.

אל האתר >>

Zillow ו-trulia ניזונים מנתונים ששוכרי הדירות מדווחים בעצמם, צריך להביא בחשבון שהם נקבעים על ידי אלגוריתמים, ולכן הסטייה יכולה לנוע בין 20%-30%. גם פה אין לאתר אפשרות לדעת מה מצבם הפיזי המדויק של הנכסים, ולכן יש להצליב מידע עם מקורות נוספים, כדי להעריך את מחירי הנכסים נאמנה. נוסף על מפרטי הנכסים שמפורסמים באתר, מוצגים בו גם שכבות מידע הכוללות נתונים על האוכלוסייה, הקהילה ואיכות החיים בעיר שבה מעוניינים להשקיע. המפות של trulia, למשל, מדווחות על רמת הפשיעה באזור הנכס, רמת החינוך, תחבורה באזור, מספר וסוג בתי ספר, מספר גני ילדים ליד הנכס, כמה מתושבי השכונה רווקים וכמה נשואים ועוד. trulia גם מדווח על סכנות באזורים השונים כמו סיכויים להצפות, סערות, רעידות אדמה ושריפות בקרבת הנכס, ומנגד גם אזורים שבהם איכות החיים גבוהה – היכן יש רחובות הנחשבים שקטים והיכן נמצאים מגרשי המשחקים הבטוחים ביותר.

אל האתר >>

הבלוג שמכונה בארה"ב "הפייסבוק של המשקיעים". זוהי רשת חברתית שבה חברים יותר מחצי מיליון משקיעי נדל"ן, בפורומים שלה יש יותר מ-2 מיליון פוסטים בנושאים שונים בנדל"ן, כך שניתן לקבל מענה כמעט על כל שאלה בתחום. משקיעי נדל"ן מכל העולם מחליפים מידע ומתעדכנים על מצב השוק בכל מדינה. אחד הפיצ'רים הבולטים של הבלוג הוא מחשבוני הרווח. פיצ'ר זה נותן לגולשים הנכנסים אליו כלים לחישוב רווחי תשואה מנכס פוטנציאלי. הפיצ'ר מחולק לכמה סוגים של חישובים והערכות: חישוב המחיר הנכון שיש להציע עבור הנכס, חישוב תשלום המשכנתא החודשית, תוך התייחסות להלוואות משכנתא, מחשבון המחשב את המחיר הגבוה ביותר שניתן להשיג עבור נכס לאחר שהמשקיע רכש, שיפץ ואז מכר; מחשבון המחשב את התשואה הפוטנציאלית שהנכס יקבל משכירות וכן מחשבון משוכלל שמסייע להתמודד עם מספר נכסים במקביל. מחשבון זה מוצא את הדרך היעילה ביותר לנהל כמה נכסים כדי ליצור רווח מכולם יחד, וליהנות מהתשואה הגבוהה ביותר שניתן. המחשבון מנתח את תזרים המזומנים, ההחזרים על ההשקעות וכדומה.

אל האתר >>

באתר האינטרנט של עיתון האקונומיסט תמצאו ניתוח עדכני ומציאותי של מחירי הדירות בארה"ב ב-5 טבלאות אינטראקטיביות שונות: מחירי הבתים בארה"ב, מחירי הבתים מול הכנסה ממוצעת בעיר או במדינה, ואפילו היחס בין מחירי הבתים מול שכר הדירה השנתי בכל עיר ועיר ובהשוואה לכלל המדינה.

אל האתר >>

מדי פעם נאמר לנו שבאזור מסוים ניתן לקבל שכר דירה כזה או אחר עבור נכס. האתר הזה מאפשר לנו לבחון האם שכר הדירה סביר לאותו אזור.

אל האתר >>

רצוי מאד להימנע מאזורים בעלי שיעור פשיעה גבוה ולהכיר את הדמוגרפיה האזורית. האתר מראה אירועי פשיעה באזורים הנבחרים לפי תאריכים, הדבר מאפשר לקבל מושג אודות רמת הפשיעה באזור בו אנחנו חושבים להשקיע.

אל האתר >>

אם יש כתובת מדויקת של נכס ספציפי נוכל להיעזר ב-FinestExpert.com. ניתן למצוא בו מידע מקיף על כמעט כל נכס בארה"ב לפי כתובתו. האתר מציג ניתוח של המחיר, השכירות, ההוצאות והתזרים וניתן לשנות את הפרמטרים שאינם תמיד מדויקים, כדי לקבל טבלה מסודרת לגבי הביצועים המשוערכים של הנכס.

אל האתר >>

באתר זה ניתן למצוא היכן נמצאים בתי הספר הטובים באזור. ישנו מידע רב אודות דירוג בתי הספר, ביקורות והשוואות לבתי ספר אחרים באזור ואפילו הישגי התלמידים. בתי ספר טובים הם, כמובן, מרכיב חשוב ברמה ובביקוש של הנדל"ן באזור.

אל האתר >>

בלוג שייסד ארגון המתווכים האמריקאי ומספק מידע רב על נכסים למכירה בכל מדינה, מחוז ועיר, על מגרשים פנויים וחלקות למכירה וכן נכסים מסחריים שונים. באתר אפשר למצוא גם שאלות ותשובות פופולריות על שלל נושאי נדל"ן, וכן מידע על לקיחת משכנתאות בהתאם לנכס ומחשבוני משכנתאות. במסגרות המפרטות על נכס מסוים מספק האתר גם מידע של שטח המגרש עצמו ולא רק שטח הבית הבנוי ושנת הבנייה. לאתר יש מנוע חיפוש גם על בתי ספר בסביבת הנכס. למשל, הוא מציג את כל 211 בתי הספר באטלנטה לפי סוגים: יסודי, חטיבות ביניים ותיכונים עם דירוג וציונים של כל אחד על פי קריטריונים קבועים. עם הפרטים שמספק היישום של בתי הספר נמנים פרופיל בית הספר, מיקום על המפה, מספר התלמידים במוסד ומספר תלמידים פר מורה.

השארת תגובה